|

Jeffrey Epstein tog sitt liv i häktet

NyhetsbildZoom
På teckningen från en häktningsförhandling i en domstol i New York den 18 juli syns Jeffrey Epstein, tvåa från höger. Foto: Aggie Kenny/AP/TT
Den sexbrottsmisstänkte amerikanske affärsmannen Jeffrey Epstein har tagit sitt eget liv, rapporterar flera amerikanska medier med hänvisning till poliskällor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Epstein har suttit häktad, utan möjlighet till borgen, sedan han greps den 6 juli. Han hittades i sin cell i häktet på Manhattan på lördagsmorgonen, enligt rapporterna.

Den 66-årige Epstein har enligt uppgifter till ABC News stått under särskild övervakning efter ett självmordförsök för tre veckor sedan.

Riskerade 45 års fängelse

Epstein greps den 6 juli, anklagad för att ha utnyttjat ett stort antal unga flickor sexuellt, några endast 14 år gamla, i sina hem i Florida och på Manhattan. Han ska också ha betalat några av ungdomarna för att rekrytera andra flickor. Brotten ska ha skett huvudsakligen mellan 2002 och 2005.

Han har nekat till anklagelserna, som om han fällts i domstol hade kunnat ge honom upp till 45 år i fängelse.

Han stod 2007 inför rätta med liknande åtalspunkter, men kom undan med ett milt straff efter en uppgörelse med åklagaren. Han dömdes för sexköpsbrott till 13 månaders fängelse och tilläts lämna fängelset varje dag för att gå till sitt arbete.

Minister fick gå

Åklagaren som då låg bakom överenskommelsen med Epstein var Alexander Acosta, som 2017 utsågs till justitieminister i president Donald Trumps regering. Sedan Epstein gripits på nytt kom den gamla uppgörelsen upp i dagen och Acosta tvingades avgå.

Sedan fallet uppmärksammats har en domare rivit upp den gamla uppgörelsen mellan Acosta och Epstein. Epstein anklagas också för att ha försökt köpa vittnens tystnad med miljonbelopp sedan tidningen Miami Herald började publicera avslöjande artiklar i slutet av förra året.

|

Flera döda i åskväder i Tatrabergen

Nyhetsbild
Flera personer har omkommit i ett blixtrande oväder i Tatrabergen. Foto: Bartlomiej Jurecki/AP/TT
Minst fem personer har omkommit i ett oväder med kraftig åska i Tatrabergen på gränsen mellan Polen och Slovakien.

Mest läst senaste veckan