|

Trump backar i handelskonflikten

NyhetsbildZoom
USA:s president Donald Trump. Arkivbild. Foto: Susan Walsh/AP/TT
President Donald Trump och USA backar nu i handelskriget med Kina. Planerade tullar på en rad olika kinesiska varor skjuts upp till december.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beskedet kommer från USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer. En rad kinesiska varor som var planerade att få nya tullar på tio procent från och med den 1 september läggs på is fram till den 15 december.

Respiten gäller utifrån "hälsa, säkerhet, nationell säkerhet och andra faktorer" enligt USA:s handelsrepresentant.

Bland varorna finns kläder, datorer, vissa leksaker samt framför allt datorer och mobiltelefoner.

Beskedet kom strax efter att börserna öppnat i New York, vilket fick dem att tvärt vända.

En tydlig nedgång har i stället förbytts till en uppgång där Dow Jones-index stiger 1,7 procent och breda S&P 500 lika mycket. Uppgången är dock mest tydlig på tekniktunga Nasdaq, som lyfter 2,2 procent och där exempelvis Apple stiger nästan fem procent.

Beskedet kommer nästan samtidigt som man från kinesiskt håll bekräftar att samtal förts på telefon mellan Kinas vice premiärminister Liu He och USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin. Tidigare har det sagts att de båda parterna ska mötas för nya handelssamtal i september, då i USA.

Kommentarer
|

Snåriga finanser i bonusfamiljen

Nyhetsbild
Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till. Foto: Jessica Gow/TT
Mina, dina och våra pengar. Det kan vara svårt nog att komma överens om ekonomin i en "vanlig" familj. I bonusfamiljen finns det så mycket mer att ta hänsyn till.

Mest läst senaste veckan