|

Par till sjukhus efter kamp med ödla

NyhetsbildZoom
En goanna, eller varan, visas upp i samband med Australian Open i tennis i januari i år. Foto: Fiona Hamilton/Tennis Australia/AP/TT
Ett äldre par har förts till sjukhus efter att ha försökt rädda sin hund från en goannaödla, meddelar räddningsmyndigheter i Queensland i Australien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De två djuren hamnade i någon slags envig på fredagen, och när husse och matte försökte gå emellan angrep ödlan dem.

Mannen fick "rejäla skador på benet och armen", och flögs till sjukhus. Även kvinnan, som skadats i foten, har lagts in.

– Patienterna har tur som inte blev allvarligare skadade, goannor kan vara ganska vildsinta, säger en taleskvinna för räddningsmyndigheterna.

Hunden rapporteras emellertid ha mist livet i dramat.

Taleskvinnan tillägger att det inte hör till vanligheterna att människa och ödla ryker ihop på detta sätt.

Goannaödlor, även kallade varaner, är i Australien ofta runt en meter långa, men kan bli upp till två meter. Den kanske mest kända varianten, komodovaranen, finns i Indonesien, och är både större och farligare.

|

Misstäkt flygplanskapare gripen efter 34 år

Nyhetsbild
Kapningen för 34 år sedan följdes av en hel värld. Kapten John Testrake tvingades flyga till flera länder under de 17 dagar planet hölls kapat. På arkivbilden talar han med reportrar på Beiruts flygplats. Foto: Ammar/AP/TT
Grekisk polis har gripit en libanesisk man som misstänks för delaktighet i en flygplanskapning för 34 år sedan. Den uppmärksammade terrorhandlingen pågick i mer än två veckor.

Mest läst senaste veckan