|

Bakterier i OS-vattnet stoppade simningsdel

För hög bakteriehalt i OS-staden Tokyos vatten stoppade simdelen i paratriathlon. Arkivbild. Zoom
Foto: Jae C. Hong/AP/TT

För hög bakteriehalt i OS-staden Tokyos vatten stoppade simdelen i paratriathlon. Arkivbild.

Med ett år kvar till OS och Paralympics i Tokyo fortsätter staden ha problem med väderförhållandena. Den höga värmen har bland annat gjort att flera tävlingar i augusti har tidigarelagts – så som lördagens tävling i paratriathlon som även ses som test inför nästa års spel.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Paratriathlon-tävlingen stötte på ytterligare problem under tävlingsdagen då simningen ställdes in på grund av för höga bakteriehalter i vattnet. Tester visade att mängden E.coli-bakterier var dubbelt så hög än vad som får vara i vattnet, varpå tävlingsledarna ställde in.

I stället fick de 70 paratriathleterna tävla i en duathlon innehållande två löpdelar och en cykeldel.

Tidigare i veckan anordnades även en tävling i triathlon som präglades starkt av värmen i Tokyo. Den avslutande löpdelen halverades då från tio till fem kilometer på grund av den extrema värmen, och simningen var nära att kortas ner eller skrotas på grund av vattentemperaturen. Enligt reglerna får det inte vara varmare än 30,9 grader. Vattnet i Tokyo uppmätte 30,3.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mäenpääs kvar i Ski Classics – nu som Team Nordic Athlete

Teamets hjärntrust och en intressant värvning på damsidan. Sportchefen Espen Traeldal och vallabossen Mats Mäenpää flankerar Linn Sömskar medan teamchefen Kim Mäenpää gör tummen upp för det nya stallprojektet.
Foto: Team Nordic Athlete

Teamets hjärntrust och en intressant värvning på damsidan. Sportchefen Espen Traeldal och vallabossen Mats Mäenpää flankerar Linn Sömskar medan teamchefen Kim Mäenpää gör tummen upp för det nya stallprojektet.

Det händer i skidvärlden. Team Mäenpää blir Team Nordic Athlete som profilerar sig som ett allnordiskt team. Hans, Hannes och Viktor Mäenpää får sällskap av heta namn som Morten Eide Pedersen och Linn Sömskar.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan