|

Philip Järvenpää medverkar i Elvis-konsert med enorm projektkör

Philip Järvenpää är en av solisterna under Elvis-konserterna i Schaumansalen. Zoom
Foto: Sonja Wikström

Philip Järvenpää är en av solisterna under Elvis-konserterna i Schaumansalen.

Philip Järvenpää och Rebecca Varhama är två av solisterna när jättekonserten "Elvis" sätts upp i Schaumansalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Närmare 100 personer samlas i Jakobstad den 4 och 5 oktober för att ge tre konserter med låtar ur Elvis Presleys repertoar. Det är Ålands Projektkör som under ledning av Johanna Grüssner gästar sin vänkör Tonfallets hemstad och samtidigt passar på att fira tio år av aktiv verksamhet.

Projektkören har tidigare framfört hyllningskonserter till bland annat Duke Ellington och Queen. Nu tar den sig an pärlor ur Elvis Presleys produktion tillsammans med utvalda lokala solister och dansare.

Till de fem solister som har bjudits in att medverka i Jakobstadskonserterna hör Rebecca Varhama, som ursprungligen kommer från Vasa och som studerar musik vid Yrkeshögskolan Novia, och Philip Järvenpää, som växte upp i Jakobstad, Nykarley och på Åland och som nu studerar musik vid Yrkesakademin i Österbotten.

Sångaren Mathias Nylund arbetar till vardags som projektchef på Yrkeshögskolan Centria.
Foto: Eva-Stina Kjellman

Sångaren Mathias Nylund arbetar till vardags som projektchef på Yrkeshögskolan Centria.


Också Mathias Nylund, Sebastian Holmgård och Maria Lahtela är solister under konserterna. Mathias Nylund bor än en gång i Nykarleby efter att i många år ha bott i bland annat Kina. Han har tidigare kunnat ses och höras på teve i programmet "The Voice of Finland".
Annons

Sebastian Holmgård var solist med Ålands Projektkör när den gav "A Tribute to Queen" år 2012. Han är utbildad gymnasielärare och har musiken som sin främsta hobby. Maria Lahtela har studerat vid Yrkeshögskolan Novia samt vid Örebro musikhögskola och Royal Academy of Music i Århus.

Orkestern är sammansatt av musiker från Sverige, Åland och Finland och leds av kapellmästare Michael Ottosson, känd från "Lotta på Liseberg". För dans och koreografi står Akseli Juslin och Anna Nygård-Juslin från Vasa. Konstnärlig ledare är Petronella Wester.

Producent och dirigent är Johanna Grüssner.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan