|

Kontraktslöse NHL-stjärnan Marner jagar träningsklubb – i Schweiz

Mitchell Marner jagar kontrakt. Arkivbild. Zoom
Foto: Nathan Denette/AP/TT

Mitchell Marner jagar kontrakt. Arkivbild.

Ishockeyforwarden Mitchell Marner, som varit framgångsrik i Toronto i NHL den senaste säsongen, står utan kontrakt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I takt med att förhandlingarna med klubben pågår söker den 22-årige kanadensaren efter alternativ.

Nu har schweiziska ZSC Zürich – med Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg som tränare – fått frågan om han kan få träna med klubben, skriver den på Twitter , och tillägger att det är oklart om och i så fall när han kan delta.

Marner, som stod för 26 mål och 68 assist under förra säsongen, har tidigare sagt att han utan kontrakt antagligen inte kommer att dyka upp till Torontos träningsläger i september.

Förra året satt svenske William Nylander i en liknande sits med Toronto, där kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden. Han missade en stor del av säsongen innan dokumenten kunde undertecknas i elfte timmen.

För en vecka sedan sade Nylander att han pratat med Marner tidigare i sommar. Nylander beskriver Marner som en nyckelspelare för Toronto.

– Han är en del av laget och det är så det kommer att förbli, sade han enligt nhl.com.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tvåmålsskytten Kakko gav Rangers segern

Nyhetsbild
Dramatik framför Pittsburghmålet. Foto: Frank Franklin II/AP/TT
Finländske rookien Kaapo Kakko ledde New York Rangers till seger genom att göra både första och sista målet i matchen mot Pittsburgh.

Mest läst senaste veckan