|

Harvey Weinsteins rättegång skjuts upp

NyhetsbildZoom
Harvey Weinstein. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT
Den förre filmmogulen Harvey Weinstein skulle ha ställts inför rätta den 9 september, men nu skjuts rättegången upp fyra månader. Dessutom kommer nya anklagelser mot Weinstein.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sedan tidigare är det klart att amerikanen åtalas i två fall, det ena från 2006 och det andra från 2013, där en kvinna anklagar honom för att ha våldtagit henne och ett där en annan kvinna säger att han utförde oralsex på henne mot hennes vilja.

Samtidigt har det framkommit nya anklagelser om våldtäkt och sexuella trakasserier, som ska ha skett 1993, framförda av "Sopranos"-skådespelaren Annabella Sciorra. Om de kommer att inkluderas i åtalet är ännu oklart och Harvey Weinstein nekar i alla tre fallen.

En av Weinsteins advokater, Donna Rotunno, sade efter förhandlingen i delstaten New Yorks domstol att de nya anklagelserna "bygger på svag grund". Annabella Sciorra företräds av advokat Gloria Allred, som i ett uttalande säger att Sciorra är villig att vittna under ed och att svara på frågor inför domstolen.

De ursprungliga anklagelserna mot Weinstein blev en katalysator för metoo-rörelsen. Han påstås ha trakasserat och begått övergrepp på mer än 80 kvinnor, inklusive stjärnor som Angelina Jolie och Ashley Judd.

Weinsteins advokater har försökt att få rättegången flyttad från Manhattan till Long Island på grund av det stora medieintresset, som gör det omöjligt att få till en rättvis rättegång, enligt en begäran som de lämnat in till domstolen.

Nytt rättegångsdatum datum blir den 6 januari nästa år.

|

Joakim Groth sätter upp sin tionde och sista pjäs på Svenska Teatern

Nyhetsbild
Joakim Groth har skrivit sin tionde pjäs för Svenska Teatern. Foto: Niklas Sandström/Förlaget
Vi är bara människor blir den tionde pjäsen som Joakim Groth skrivit och regisserat för Svenska Teatern. Samtidigt blir det hans avskedsföreställning.

Mest läst senaste veckan