|

Leonardo DiCaprio skänker till Amazonas

Leonardo DiCaprio grundade i juli organisationen Earth Alliance, som nu skänker fem miljoner dollar för att bekämpa bränderna i Amazonas. Arkivbild. Zoom
Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Leonardo DiCaprio grundade i juli organisationen Earth Alliance, som nu skänker fem miljoner dollar för att bekämpa bränderna i Amazonas. Arkivbild.

Skådespelaren Leonardo DiCaprio uppmanar världens regeringar att agera när det gäller bränderna i Brasiliens regnskog.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samtidigt skänker organisationen Earth Alliance, som stjärnan nyligen grundade tillsammans med två vänner, fem miljoner dollar till ett initiativ för att stoppa bränderna i Amazonas.

– Det som pågår nu är en enorm tragedi över hela världen när det gäller klimatet. Det som händer i Amazonas är fruktansvärt, det är världens lungor som är till för att skydda oss, säger han till Reuters.

Brasiliens ovilja att ta itu med bränderna har mött kraftig kritik och G7-länderna har skänkt 22 miljoner euro för att hjälpa till med räddningsarbetet och bekämpa bränderna.

Leonardo DiCaprio är känd för sitt engagemang i klimatfrågan och besökte senast Brasilien för två år sedan för att bekämpa bränder i regnskogen. Han säger till Reuters att han planerar att återvända till landet snart igen.

Visa fler
|

Malin från Larsmo kom över sin prestationsångest – ville att alla skulle bli nöjda

Bildkonstnären och illustratören Malin Ahlsved med en av sina två hundar.
Foto: Niklas Sandström

Bildkonstnären och illustratören Malin Ahlsved med en av sina två hundar.

Konstnären Malin Ahlsved önskar hon kunde säga att det var kul att illustrera sin första bilderbok, men prestationsångesten var förlamande.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan