|

Efterlysning: bilder och dagböcker från vinterkriget

VBL efterlyser dagböcker och bilder från vinterkriget. Zoom
Foto: Sofia Nygård/arkivbild

VBL efterlyser dagböcker och bilder från vinterkriget.

Det har gått 80 år sedan vinterkriget bröt ut och tusentals soldater skickades till ovisshet och ett inferno. VBL och ÖT vill återberätta historierna från krigets första dagar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den 30 november 1939 är vinterkriget (1939–1940) ett faktum. Under 105 dagar låg Finlands öde i händerna på landets unga män och kvinnor. Många av de som ryckte ut i kriget skildrade sina upplevelser i dagböcker. 

VBL efterlyser bilder och dagböcker från vinterkriget. Utvalda delar av materialet som skickas in kommer att publiceras i samband med 80-årsdagen den 30 november 2019. 

Nämn gärna om det finns en berättelse bakom bilderna eller dagböckerna. Skicka in materialet elektroniskt till patrick.sjoholm@hssmedia.fi

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fem vill bli lucia i Terjärv

Nyhetsbild
Kandidaterna för Terjärv Lucia 2019 är från vänster, Amanda Widjeskog, Alisa Ilkova, Natalie Widjeskog, Fanny Saarinen och Janina Granvik. Foto: Malin Westerlund
Även Terjärv ska välja sin egen lucia. I år är fem unga kvinnor uppställda.

Mest läst senaste veckan