|

Händer i dag: Storolycksövning i Yxpila

NyhetsbildZoom
Det blir en intensiv förmiddag ute vid Yxpila. Ett stort antal myndigheter och andra parter deltar i en storolycksövning. Foto: Arkiv/ÖT
I dag mellan klockan nio och tolv kommer det att vara mer utryckningsfordon än vanligt i farten. Orsaken är en storövning i Yxpila.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om en storolycka inträffar gäller det att vara förberedd. I dag under förmiddagen kommer en övning att ske i Yxpila i Karleby där ett flertal parter deltar. Meningen med övningen är att repetera hur man ska agera vid en storolycka och hur man främjar samarbetet mellan olika myndigheter. 

De som deltar i dagens storövning är Mellersta Österbottens och Jakobstads räddningsverk, Trafikledsverket Väylä, VR, Soites förstavårdscentral, Karleby stad, Österbottens polisinrättning, KIP-service, Gränsbevakningen i form av Karleby sjöbevakningsstation, NTM-Centralen och Transport och kommunikationsverket Traficom. 

|

Granne upptäckte brand under carport – hjälpte fyrabarnsfamiljen ta sig ut

Nyhetsbild
Branden började under carporten men bilarna har börjat brinna i ett senare skede. Foto: Lotta Lappinen
En granne upptäckte att det brann under carporten till parhuset i Sandsund sent på måndagskvällen. Han ringde 112, försökte släcka branden och hjälpte familjerna ur huset.

Mest läst senaste veckan