|

Rysslands styrande parti tappade i Moskva

NyhetsbildZoom
En kvinna lämnar röstbåset i en vallokal i Moskva vid söndagens val. Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Rysslands styrande parti Förenade Ryssland backade i lokalvalet i Moskva och förlorade runt en tredjedel av platserna i stadsduman.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett pinsamt bakslag för de Putinvänliga, men partiet behåller fortfarande sin majoritet.

Kremls talesman Dmitrij Peskov säger att Förenade Ryssland gjort ett bra val, trots bakslaget i Moskva.

– På det stora hela var valkampanjen för Förenade Ryssland framgångsrik. På några ställen vann man större än på andra. Men för landet i stort visade partiet sitt politiska ledarskap, sade Peskov och tillade att man inte ser resultatet i Moskva som ett resultat av protesterna

Valet i Moskva sågs av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj och hans allierade som en chans att rucka på Förenade Ryssland inför parlamentsvalet 2021. Många av Navalnyjs allierade förbjöds att ställa upp i valet på grund av påstådda problem med deras kandidaturer, vilket fått Navalnyj att uppmana sina anhängare att rösta på de kandidater som har störst chans att slå Förenade Ryssland. För honom är valresultatet ett kvitto på att strategin fungerade.

Kommentarer
|

Krav på lag efter dödsfall vid restaurang

Nyhetsbild
18-årige Owen Carey avled inte långt från London Eye, sedan han drabbats av anafylaktisk chock efter att ha ätit grillad kyckling som innehöll kärnmjölk. Arkivbild. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
En man avled på sin 18-årsdag efter att ha ätit kyckling som innehöll kärnmjölk på en restaurang, trots att han hade informerat personalen om sin allergi. Nu väcker hans familj krav på att allergener märks ut även på restauranger.

Mest läst senaste veckan