|

Mika Aaltola är Utrikespolitiska institutets nya direktör

NyhetsbildZoom
Doktor Mika Aaltola är Utrikespolitiska institutets nya direktör. Foto: Utrikespolitiska institutet
Utrikespolitiska institutet har utsett doktor Mika Aaltola till institutets nya direktör. Aaltola ska leda institutet under perioden 1.1.2020-31.12.2024.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utrikespolitiska institutets direktör uppgift är att leda forskningsinstitutionens hela verksamhet och ansvara för att verksamheten också utvecklas.

Under sitt möte på onsdagen beslöt Utrikespolitiska institutets styrelse att doktor Mika Aaltola från och med årsskiftet ska ansvara för institutets ledarskap.

Aaltola är sakkunnig inom säkerhetspolitik och inom internationella relationer. Han har forskat bland annat i cybersäkerhet och i USA:s in- och utrikespolitik.

För att uppfylla kriterierna för ledarskapet bör man ha en doktorsexamen eller motsvarande lärdomsprov, vara väl insatt i forskningsanstaltens verksamhet och ha erfarenheter av ledarskap. Sammanlagt intervjuades tre personer som alla uppfyllde dessa krav.

Aaltola tar efter årsskiftet över ledarskapet efter Teija Tiilikainen, som nu lett institutet under två femårsperioder. Tiilikainen kommer framöver i stället att fungera som chef för Europeiska kompetenscentret för motverkande av hybridhot.

Kommentarer
|

Amanda var 14 när hon sålde sex för första gången – "Jag önskar att folk hade reagerat på vad jag höll på med"

Nyhetsbild
Amanda Bergström sålde sex för första gången när hon var fjorton år gammal. Metoo blev ett personligt uppvaknande för henne och fick henne att inse att hon utsatts för övergrepp. Foto: Heidi Hakala/SPT
Många ville köpa sexuella tjänster av Amanda Bergström innan hon ens fyllt 18 år. Metoo-kampanjen blev ett uppvaknande för Bergström som talar på den nordiska metoo-konferensen i Reykjavik som inleds på tisdag.

Mest läst senaste veckan