|

Mika Aaltola är Utrikespolitiska institutets nya direktör

Doktor Mika Aaltola är Utrikespolitiska institutets nya direktör. Zoom
Foto: Utrikespolitiska institutet

Doktor Mika Aaltola är Utrikespolitiska institutets nya direktör.

Utrikespolitiska institutet har utsett doktor Mika Aaltola till institutets nya direktör. Aaltola ska leda institutet under perioden 1.1.2020-31.12.2024.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Utrikespolitiska institutets direktör uppgift är att leda forskningsinstitutionens hela verksamhet och ansvara för att verksamheten också utvecklas.

Under sitt möte på onsdagen beslöt Utrikespolitiska institutets styrelse att doktor Mika Aaltola från och med årsskiftet ska ansvara för institutets ledarskap.

Aaltola är sakkunnig inom säkerhetspolitik och inom internationella relationer. Han har forskat bland annat i cybersäkerhet och i USA:s in- och utrikespolitik.

För att uppfylla kriterierna för ledarskapet bör man ha en doktorsexamen eller motsvarande lärdomsprov, vara väl insatt i forskningsanstaltens verksamhet och ha erfarenheter av ledarskap. Sammanlagt intervjuades tre personer som alla uppfyllde dessa krav.

Annons
Aaltola tar efter årsskiftet över ledarskapet efter Teija Tiilikainen, som nu lett institutet under två femårsperioder. Tiilikainen kommer framöver i stället att fungera som chef för Europeiska kompetenscentret för motverkande av hybridhot.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Stormen Dennis fällde träd och förorsakade elavbrott – Österbotten drabbades hårt

Ett ihållande regn och hårda vindar försämrade sikten för alla bilister på söndagskvällen.
Foto: Eija Kontio/Lehtikuva

Ett ihållande regn och hårda vindar försämrade sikten för alla bilister på söndagskvällen.

De hårdaste vindarna uppmättes efter klockan 20 på söndagskvällen i Österbotten.

Mest läst senaste veckan