|

Nya brexitsamtal mellan Johnson och Juncker

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har sagt att landet ska lämna EU 31 oktober – med eller utan avtal. Zoom
Foto: Daniel Leal-Olivas/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har sagt att landet ska lämna EU 31 oktober – med eller utan avtal.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson träffar EU:s kommissionsordförande Jean-Claude Juncker i Luxemburg för att diskutera brexit på måndag, meddelar Johnsons kansli.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De två kommer att träffas över en arbetslunch, säger EU:s talesperson Mina Andreeva.

Johnson hoppas kunna omförhandla brexitavtalet med EU före Storbritanniens planerade utträde den 31 oktober. Premiärministern har dock lovat att utträdet kommer att bli av, med eller utan avtal.

Knäckfrågan är den så kallade nödlösningen i avtalet som är tänkt att hålla kvar Storbritannien i ett gemensamt tullområde om ingen annan lösning för den fria rörelsen över gränsen mellan Irland och Nordirland kan förhandlas fram.

Johnson har vägrat acceptera nödlösningen i dess nuvarande form.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

London pressas av von der Leyen – vill ha svar inom denna vecka

Nyhetsbild
EU-kommissionens tillträdande ordförande Ursula von der Leyen under ett framträdande på tisdagen i Paris. Foto: Ludovic Marin/AP/TT
EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen har skickat ett nytt brev till Storbritannien med krav på att landet nominerar en ledamot till nästa EU-kommission.

Mest läst senaste veckan