|

Ford återkallar 360 000 bilar

Ford återkallar 360 000 Ford Explorer av årsmodell 2017 sålda i USA, Kanada och Mexiko, för att åtgärda skarpa kanter runt framsäten. Arkivbild. Zoom
Foto: Toby Talbot AP/TT

Ford återkallar 360 000 Ford Explorer av årsmodell 2017 sålda i USA, Kanada och Mexiko, för att åtgärda skarpa kanter runt framsäten. Arkivbild.

Den amerikanska biltillverkaren Ford Motor återkallar nästan 360 000 så kallade stadsjeepar av märket Ford Explorer till följd av skarpa kanter runt framsätena.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ford har fått in 31 rapporter om handskador som kan förklaras av konstruktionen på sätena.

Återkallelsen handlar om Ford Explorer av årsmodell 2017, monterade på en fabrik i Chicago, USA, under perioden 13 februari 2016–25 oktober 2017. Bilarna som berörs har sålts i USA, Kanada och Mexiko.

Ford uppmanar kunderna att iaktta försiktighet och undvika kontakt med säteskanten till dess att deras fordon åtgärdats på verkstad.

|

Svindlande villaaffär: Oslos dyraste hus sålt

Bygdøy är en naturskön halvö väster om centrala Oslo. Bild från i mars i år.
Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix/TT

Bygdøy är en naturskön halvö väster om centrala Oslo. Bild från i mars i år.

Affärsmannen Thor Johan Furuholmens villa kostade 120 miljoner att bygga. Men det visade sig vara en lysande affär – nu är den Norges dyraste bostad genom tiderna, efter att ha sålts för sisådär 250 miljoner norska kronor, skriver Dagens Næringsliv.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan