|

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

Kim Kardashian-West har talat ut om att hon lider av den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE). Zoom
Foto: Arkiv/Richard Shotwell/AP/TT

Kim Kardashian-West har talat ut om att hon lider av den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE).

Kim Kardashian-West har diagnosticerats med den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

SLE är en reumatisk sjukdom som bland annat innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen. Oftast är det lederna, huden, blodet och njurarna som blir inflammerade, men även nervsystemet, lungorna och hjärtat kan påverkas.

I en intervju i det amerikanska tv-programmet "Entertainment tonight" berättar superinflueraren och realityprofilen om livet efter diagnosen.

– Jag var tvungen att ta mig samman eftersom jag har barn och familj som jag måste vara positiv och hålla ihop inför. Det är okej att sörja ett tag men sedan måste man hitta ett sätt att hantera det, för det kommer inte att ändras. Det är ingen idé att gå ner sig i depressiva tankar, men jag blev deprimerad ett tag, säger Kardashian-West i programmet.

Det går inte att bli helt frisk från SLE men symtomen kan lindras med hjälp av läkemedel.

Annons
Kim Kardashian-West är gift med artisten Kanye West och tillsammans har de fyra barn. Hon är en av världens mest kända personer tack vare sin medverkan i realityserien "Keeping up with the Kardashians".

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Krista Siegfrids ska bli mamma – "Vi längtar efter att få träffa Baby Amsterdam"

Krista Siegfrids ska bli mamma.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Krista Siegfrids ska bli mamma.

Artisten väntar barn tillsammans med sin nederländske sambo.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan