|

Kim Kardashian drabbad av kronisk sjukdom

NyhetsbildZoom
Kim Kardashian-West har talat ut om att hon lider av den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE). Foto: Arkiv/Richard Shotwell/AP/TT
Kim Kardashian-West har diagnosticerats med den kroniska autoimmuna sjukdomen systemisk lupus erythematosus (SLE).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

SLE är en reumatisk sjukdom som bland annat innebär att immunförsvaret angriper den egna kroppen. Oftast är det lederna, huden, blodet och njurarna som blir inflammerade, men även nervsystemet, lungorna och hjärtat kan påverkas.

I en intervju i det amerikanska tv-programmet "Entertainment tonight" berättar superinflueraren och realityprofilen om livet efter diagnosen.

– Jag var tvungen att ta mig samman eftersom jag har barn och familj som jag måste vara positiv och hålla ihop inför. Det är okej att sörja ett tag men sedan måste man hitta ett sätt att hantera det, för det kommer inte att ändras. Det är ingen idé att gå ner sig i depressiva tankar, men jag blev deprimerad ett tag, säger Kardashian-West i programmet.

Det går inte att bli helt frisk från SLE men symtomen kan lindras med hjälp av läkemedel.

Kim Kardashian-West är gift med artisten Kanye West och tillsammans har de fyra barn. Hon är en av världens mest kända personer tack vare sin medverkan i realityserien "Keeping up with the Kardashians".

Kommentarer
|

Kronobykaffet Krombi Rost gör entré – litet lokalt rosteri bakom kaffet

Nyhetsbild
Minna och Jouni Salo driver Windy Hill Coffee Roast i Kronoby. De har tagit fram ett "Kromi-kaffi" som ska användas i marknadsföringen av Kronoby 50 år. Foto: Kevin Åkerlund
Nu har Kronobyborna ett eget kaffe, Krombi Rost, som det heter. Det är företaget Windy Hill Coffee Roast med företagarna Jouni och Minna Salo, som står bakom kaffet.

Mest läst senaste veckan