|

Jean-Claude Juncker: Verklig risk för avtalslös brexit

NyhetsbildZoom
EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker (mitten) vinkar till allmänheten under ett besök i hemlandet Luxemburg tillsammans med EU:s chefsförhandlare Michel Barnier. Arkivfoto. Foto: Francisco Seco/AP/TT
Inget vet när eller hur Storbritannien lämnar EU. Men läget ser inte lovande ut, konstaterar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hade ett möte med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i måndags.

– Premiärministern lovade att han söker ett avtal, men också att Storbritannien kommer att lämna den 31 oktober, oavsett vad som händer. Därför är det fortfarande en verklig risk för ett avtalslöst utträde, säger Juncker när EU-parlamentet nu debatterar läget i förhandlingarna.

– Jag har uppmanat premiärministern att komma med skriftliga förslag. Innan det sker kan jag inte stå och se er i ögonen och säga att riktiga framsteg har gjorts. Men jag kan säga att samtalen var vänliga, konstruktiva och delvis positiva. Kommissionen är redo att arbeta dag och natt för att försöka hitta de tekniska och politiska lösningar som krävs, lovar Juncker i Strasbourg.

|

Polisen påbörjar ingen utredning om dödsfallen på Silja Europa

Nyhetsbild
Den estländska polisen går inte vidare med en utredning om dödsfallen ombord på fartyget Silja Europa i Tallinn. Foto: Mikko Stig/Lehtikuva
Polisen i Tallinn meddelade på måndagen att man inte påbörjar en utredning om dödsfallen som upptäcktes på söndagsmorgonen ombord på Tallink Siljas fartyg Silja Europa.

Mest läst senaste veckan