|

Nordea säljer aktieinnehav i Luminor

Nordea säljer en stor del av sitt aktieinnehav i den baltiska banken Luminor. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Nordea säljer en stor del av sitt aktieinnehav i den baltiska banken Luminor.

Nordea och den norska banken DNB har sålt en 60-procentig andel av den baltiska banken Luminor till det amerikanska kapitalbolaget Blackstone.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Försäljningen förutsatte ett godkännande av myndigheterna och då detta godkännande nu har erhållits kan affären avslutas, skriver Nordea i ett pressmeddelande.

Nordeas beslut att sälja en del av sitt aktieinnehav i Luminor motiveras med bankens målsättning att förenkla sin verksamhet och koncentrera sig på den nordiska marknaden.

Nordea äger efter dagens affär fortfarande 20 procent av Luminors aktier. Enligt Nordea ska de återstående aktierna säljas till Blackstone inom tre år i enlighet med ett intentionsavtal som Nordea och Blackstone har undertecknat.

Nordeas soliditet förbättras efter dagens affär med 0,1 procentenheter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Regeringen tvistar om restaurangernas öppettider

Restaurangbranschen håller andan medan regeringen förhandlar om nya restriktioner på grund av det förvärrade smittläget.
Foto: Pixabay/SPT

Restaurangbranschen håller andan medan regeringen förhandlar om nya restriktioner på grund av det förvärrade smittläget.

Smittläget i regionerna ska avgöra öppettiderna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan