|

Jagade smugglare räddade poliser i nöd

NyhetsbildZoom
Jakten ägde rum strax sydväst om Malaga, på den spanska solkusten. Foto: TT
En vild jakt efter misstänkta narkotikasmugglare på Medelhavet slutade med att tre spanska poliser föll ur båten – för att sedan bli räddade av smugglarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jakten ägde rum utanför den sydspanska staden Malaga och det var när polisbåten stötte samman med de misstänktas motorbåt som tre poliser flög i vattnet, medan deras båt fortsatte snurra runt utom kontroll.

Poliser i en helikopter som deltog i jakten försökte först hjälpa sina kollegor, men misslyckades. De kunde med hjälp av en megafon be de misstänkta smugglarna att komma till undsättning, varpå dessa vände om och plockade upp poliserna ur havet.

Den livräddande insatsen innebär dock inte att de misstänkta smugglarna har sitt på det torra. I vattnet hittade polisen över 80 förpackningar som allt som allt innehöll runt tre ton hasch.

"De greps för narkotikasmuggling", meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Kommentarer
|

Trump: Kurderna är inga änglar

Nyhetsbild
Rök stiger från Ras al-Ayn efter turkiska lufträder. Bilden är tagen från Ceylanpinar, den turkiska grannorten på andra sidan gränsen. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/TT
Kurderna är inga änglar, säger president Donald Trump, och tonar ned hotet som den turkiska invasionen i nordöstra Syrien innebär för USA:s tidigare allierade.

Mest läst senaste veckan