|

2019 dystert år för flygbranschen

NyhetsbildZoom
Indiska Jet Airways är ett av många flygbolag som tvingats lägga ned. Arkivbild Foto: Rafiq Maqbool/AP/TT
Flygbolagsbranschen kämpar i motvind. Under 2019 har 17 aktörer, bland annat indiska Jet Airways, franska Aigle Azur och slovenska Adria, gått i konkurs. Detta är en rekordnotering noterar konsultfirman IBA som samtidigt spår en fortsatt svag utveckling för branschen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Det avslutande kvartalet på året brukar innebära flera misslyckanden då norra halvklotet har vinter", kommenterar vd:n Phil Seymour och syftar då på minskat resemönster för den viktiga europeiska marknaden.

Andras misslyckanden blir dock samtidigt konkurrenternas lycka i form av att flygplansflottor tas över. Exempelvis resejätten Thomas Cooks Airbus-plan har nu en spekulant i form av lågprisbolaget Ryanair som planerar att använda dem på de sträckor som trafikeras av österrikiska Lauda, uppköpta av just Ryanair tidigare i år.

Kommentarer

Kurtén bytte IT till träbåt – Nu leder han varv som bygger superyachter

Nyhetsbild
Anders Kurtén i formen för den nya 117-fot långa superyachten som byggs vid Baltic Yachts i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
En klockarkärlek till båtar och hav gjorde att Anders Kurtén sadlade om från IT till att bli träbåtsbyggare. Nu är han ny vd för Baltic Yachts.

Mest läst senaste veckan