|

Apple och jobbsiffror lyfte Wall Street

NyhetsbildZoom
Apples uppgång bidrog till att lyfta New York-börsen. Foto: Arkiv/Richard Drew/AP/TT
Tvetydig jobbstatistik lyfte kurserna på Kurserna på Wall Street på veckans sista handelsdag. Det skapades något färre jobb än väntat i USA i september. Samtidigt föll arbetslösheten oväntat till den lägsta nivån på nästan 50 år och de nya jobben utanför jordbrukssektorn blev fler än väntat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jobbsiffrorna togs emot positivt på börsen efter en vecka präglad av svaga konjunktursignaler som spätt på osäkerheten kring konjunkturen.

Uppgångar i tekniksektorn höjde också ledande index på New York-börsen. Apple steg 2,8 procent efter rapporter om att företaget ska öka produktionen av nya Iphone 11.

Datortillverkaren HP Inc rasade 9,6 procent efter rapport om att företaget planerar att minska personalstyrkan med 16 procent som en del i en omstrukturering.

Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaqs kompositindex gick alla upp 1,4 procent.

För veckan som helhet backade Dow Jones med 0,9 procent, S&P 500 tappade 0,3 procent medan Nasdaq-indexet steg med 0,5 procent.

Kommentarer

Kurtén bytte IT till träbåt – Nu leder han varv som bygger superyachter

Nyhetsbild
Anders Kurtén i formen för den nya 117-fot långa superyachten som byggs vid Baltic Yachts i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
En klockarkärlek till båtar och hav gjorde att Anders Kurtén sadlade om från IT till att bli träbåtsbyggare. Nu är han ny vd för Baltic Yachts.

Mest läst senaste veckan