|

Vill du bli årets lucia?

Lucian Malin Sjöblom och tärnorna Felicia Lindfors och Erica Snårbacka lussade vid Lövögården i fjol. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Lucian Malin Sjöblom och tärnorna Felicia Lindfors och Erica Snårbacka lussade vid Lövögården i fjol.

ÖT:s lucior i Karleby- och Jakobstadsregionen skänker ljus och glädje till andra i vintermörkret. Nu är det dags att nominera dig själv eller någon annan till uppdraget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du vara med och glädja andra som lucia? Anmäl dig själv eller någon du känner som är utåtriktad, har en god sångröst och är minst 16 år till uppdraget som ÖT:s lucia. Det är en fördel om man är van att uppträda, men huvudsaken är att man vill ljusa upp någons vardag i december.

Skicka in namn, bild, telefonnummer och e-postadress, och berätta varför du eller någon du känner skulle passa som lucia. Om du anmäler någon annan, kom ihåg att bifoga dina egna kontaktuppgifter. Vi tar endast emot anmälningar med samtycke av kandidaten. Mejladressen är lucia@hssmedia.fi. 

Ifall du hellre vill skicka ett brev skickas uppgifterna för Jakobstadsnejdens lucias del till ÖT, Köpmansgatan 10, PB 22, 68601 Jakobstad. För Karlebynejdens lucias del skickas uppgifterna till ÖT, Strandgatan 8-10, 67101 Karleby. Märk kuvertet ”Lucia 2019”. 

Sista anmälningsdag är onsdagen den 23 oktober klockan 18.

ÖT ordnar luciaomröstningen i samarbete med regionens Lionsklubbar. Intäkterna från Lionsklubbarnas insamlingar går till välgörande ändamål.

I Jakobstadsregionen går pengarna i huvudsak till diakonin i Jakobstad, Pedersöre och Larsmo, samt till familjer med särskilda behov. I Karlebyregionen går pengarna till stöd för palliativa vården, diakonin, ungdomsverksamheten samt funktionshindrade.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Spektakeldagen sätter barnen i fokus – "Viktigt att förmedla till barnen att deras åsikter räknas"

Nyhetsbild
Robin Käldström, Malin Simons, AnneMo Kaitfors, Marja-Leena Hyytinen och Sören Öhberg ser fram emot lördagen. Foto: Jakob Lillas
På lördag ordnas Spektakeldagen i Jakobstad för femte gången. Temat i år är magi och förvandling och programmet bjuder på allt från legobygge till trollkonster.

Mest läst senaste veckan