|

Protester mot hantering av Amazonasbränder

NyhetsbildZoom
På bilden syns en skogsbrand i östra Bolivia i slutet av augusti. Foto: Juan Karita/AP/TT
Hundratusentals människor tågade längs gatorna i Santa Cruz i Bolivia i fredags för att protestera mot president Evo Morales hantering av bränderna i Amazonas som har förstört omfattande skogsområden under året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det finns ingen officiell uppgift på hur många som deltog i demonstrationerna. Arrangörerna räknar till 1,5 miljoner människor, samtidigt som en journalist på plats uppskattar antalet till 350 000.

Oppositionen har sedan flera veckor tillbaka krävt att Morales ska klassa bränderna som en nationell katastrof för att lättare få hjälp av omvärlden, men presidenten svarar på kravet med att det skulle öppna för utländsk inblandning i ett inhemskt problem.

Demonstranter bar på plakat som uppmanade till att straffa Morales i det kommande presidentvalet den 20 oktober. Opinionsmätningar tyder på att Morales riskerar att inte få en majoritet av rösterna i valets första omgång, och därmed behöva möta den huvudsakliga utmanaren Carlos Mesa i en andra valomgång.

Kommentarer
|

101-åriga Ruth Larsson snuvad på rekord

Nyhetsbild
Det blev inget rekord för Ruth Larsson, men för första gången i livet fick 101-åringen hoppa fallskärm. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
Siktet var inställt på rekord, men tyvärr blev det ingen omnämning i Guinness rekordbok – den här gången. Ruth Larsson, som vid 101 års ålder gjort sitt första fallskärmshopp, kan tänka sig att göra om det.

Mest läst senaste veckan