|

Podden Queerents – Avsnitt 10: Barnskaffningstinder med Anna Moring

NyhetsbildZoom
I nyaste avsnittet av Queerents pratar Catzo och Olivia med Anna Moring, mitten, om stjärnfamiljer. Foto: SPT
Regnbågsfamiljepodden Queerents gästas av Anna Moring, ledande sakkunnig vid nätverket för stjärnfamiljer, Monimuotoiset perheet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Moring lyfter termen "stjärnfamilj" som motsatsord till kärnfamilj, ett användbart uttryck som kunde tillämpas oftare i olika sammanhang. Hon lyfter upp problematiken kring kombinationen barn och jobb, speciellt vad beträffar olika sorters stjärnfamiljer.

– Det finns inga natteftisar eller morgisar. Det kan i förlängningen betyda att en ensamstående förälder måste tacka nej till jobb, eftersom skiftesarbete inte går ihop med barn i skolåldern.

Inom nätverket för stjärnfamiljer pratar man också om hur olika sorts människor som vill ha barn kan föras samman, ett så kallat barnskaffningstinder. Att ha fyra föräldrar kan vara en rikedom.

Förutom familj och jobb går diskussionen också in på den offentliga fertilitetsvården för par av samma kön och så blir det förstås veckans dos av Big Brother.

 

Visa fler
Kommentarer
|

Podden Queerents – Avsnitt 11: När är du tillräcklig i din identitet?

Nyhetsbild
I veckans avsnitt av Queerents går samtalet in på könsidentitet och när till exempel en ska kunna kalla sig icke-binär. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT
I det nyaste avsnittet av regnbågsfamiljepodden Queerents går samtalet in på den internationella komma ut ur skåpet-dagen och på identitetsbekymmer.

Mest läst senaste veckan