|

Företagarna i Finland: Hälften av företagarna har utsatts för bedrägeriförsök

Falska räkningar på några hundra euro är ett vanligt bedrägeri. Zoom
Foto: SPT

Falska räkningar på några hundra euro är ett vanligt bedrägeri.

Många företagare har blivit av med några hundra euro, men en del företag har förlorat över 10 000 euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hälften av företagarna uppger i en enkät att de har blivit utsatta för bedrägerier, vilseledande marknadsföring eller bedrägeriförsök. 50 procent svarade ja, 57 procent nej och 3 procent kunde inte säga, skriver Företagarna i Finland i ett pressmeddelande

Företagarorganisationen har beställt undersökningen av Kantar TNS som har intervjuat 1 006 representanter för små och medelstora företag.

De företagare som hade blivit utsatta för bedrägerier fick också svara på hur stora skadorna hade varit. 52 procent svarade under 500 euro, 16 procent 500–10 000 euro, 3 procent över 10 000 euro och 28 procent kunde inte säga.

Enligt pressmeddelandet är ett vanligt bedrägeri falska räkningar, ofta på några hundra euro. Brottslingarna kan tjäna stora summor då räkningarna skickas till många olika företag.

Annons
Endast en femtedel av företagarna uppger att de har anmält brottet till myndigheterna. Det var också vanligare att polisen undersökte anmälningar från bolag med över tio anställda (46 procent) än mindre företags och egenföretagares anmälningar (37 procent).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Småföretagare står inför stora utmaningar: "Det är inte lätt, men vi ger inte upp"

Carola Jokihaara på Caroline´s Underkläder vet att folk kommer att behöva bh:n också efter att coronakrisen är slut.
Foto: Johan Prest

Carola Jokihaara på Caroline´s Underkläder vet att folk kommer att behöva bh:n också efter att coronakrisen är slut.

Gatorna i Karleby centrum är nästan öde. I en ny värld där kunderna stannar hemma måste man anpassa sig för att överleva.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan