|

Gillade South Park-tweet – bannlyst i Kina

Zedd, vars riktiga namn är Anton Zaslavski, får inte längre uppträda i Kina. Arkivbild. Zoom
Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Zedd, vars riktiga namn är Anton Zaslavski, får inte längre uppträda i Kina. Arkivbild.

Dj:n och musikproducenten Zedd får inte längre uppträda i Kina.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det står klart efter att Anton Zaslavski, som den tyske producenten egentligen heter, gillat ett Twitterinlägg från South Parks officiella Twitterkonto, skriver CNBC.

Zaslavski, som på senare år haft stor framgång med hitlåtar som "Stay", "The middle" och "Happy now", skriver själv på Instagram att hans agentur blivit kontaktade direkt av Kinas regering.

"De sa att om de inte ställer in alla mina schemalagda konserter i Kina så kommer deras tillstånd i landet dras in", skriver Zedd på Instagram.

South Park försvann nyligen från nätet i Kina efter ett avsnitt där en av karaktärerna i serien åker till landet. I avsnittet grips karaktären av kinesiska myndigheter och tvingas till omskolning och tvångsarbete.

Annons
Skaparna av "South Park", Matt Stone och Trey Parker, har skämtsamt bett Kina om ursäkt efter att serien gjorts otillgänglig.

"Vi välkomnar den kinesiska censuren in i våra hem och hjärtan. Länge leve Kommunistpartiet", lyder den, enligt BBC.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Elton John avbröt konsert – lämnade i tårar

Elton John framträdde på Oscarsgalan tidigare denna månad. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Elton John framträdde på Oscarsgalan tidigare denna månad. Arkivbild.

Elton John tvingades ställa in sin konsert i arenan Mount Smart Stadium i Auckland, Nya Zeeland under söndagen. Enligt Independent avbröt stjärnan ungefär halvvägs genom konserten.

Mest läst senaste veckan