|

Hungerdagsinsamlingen fortsätter till slutet av oktober – Röda Korset riktar hjälp till Syrien

Finlands Röda Kors samlar in pengar till sin katastroffond genom Hungerdagsinsamlingen som fortsätter på nätet fram till slutet av oktober. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Finlands Röda Kors samlar in pengar till sin katastroffond genom Hungerdagsinsamlingen som fortsätter på nätet fram till slutet av oktober.

Enligt Röda Korset påverkar krigsåtgärderna i norra och nordöstra Syrien 300.000 människor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Röda Korset uppskattar att 11,7 miljoner människor i Syrien är i behov av humanitärt bistånd. Bland annat hälsovårds- och skolsystemen är delvis utslagna.

Turkiets militära offensiv i norra Syrien har förvärrat läget ytterligare. Enligt Röda Korset påverkar krigsåtgärderna i norra och nordöstra Syrien 300.000 människor.

Efter att Turkiet inledde sin krigsoperation har Röda Korset delat ut mat, filtar, madrasser och vatten till över 2 500 personer i nordöstra Syrien.

Internationella Röda Korsets sjukhus i ökenlägret al-Hol har hittills haft över 4 600 patientbesök. Finlands Röda Kors stöder sjukhuset med biståndsarbetare och förnödenheter.

Annons
Finlands Röda Kors Hungerdagsinsamling fortsätter på nätet fram till slutet av oktober. Genom insamlingen samlar Röda Korset pengar till sin katastroffond.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finlands lucia Sara Ray skred in på luciamorgonen – se video från följets första uppträdande

Finlands lucia 2019 Sara Ray med följe uppträdde på luciamorgonen i Helsingfors.
Foto: Catariina Salo/SPT

Finlands lucia 2019 Sara Ray med följe uppträdde på luciamorgonen i Helsingfors.

Finlands lucia gjorde sitt första uppträdande i Forum i Helsingfors på luciadagen. Se henne skrida nerför trapporna med sitt följe.

Mest läst senaste veckan