|

Talman John Bercow: Det är tydligt att förslagen i substans är likadana

Brittiska underhusets talman John Bercow. Zoom
Foto: AFP/Lehtikuva

Brittiska underhusets talman John Bercow.

Det är tydligt att det nya brexitförslaget i substans är likadant som det gamla, konstaterar brittiska underhusets talman John Bercow. – Jag bestämmer därför att förslaget inte ska debatteras i dag, säger han.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här innebär att underhuset i London inte genomför någon omröstning om brexit i dag.

En talesman för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson säger till Reuters att det är en "besvikelse" att det inte blir någon omröstning om utträdesavtalet i sig. I stället kommer nu hela utträdeslagen (WAB) som väntat att läggas fram till parlamentet.

Enligt talesmannen har Johnson pratat med EU-parlamentets talman David Sassoli för att poängtera vikten av att både det brittiska parlamentet och EU-parlamentet ratificerar avtalet senast den 31 oktober.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

London pressas av von der Leyen – vill ha svar inom denna vecka

Nyhetsbild
EU-kommissionens tillträdande ordförande Ursula von der Leyen under ett framträdande på tisdagen i Paris. Foto: Ludovic Marin/AP/TT
EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen har skickat ett nytt brev till Storbritannien med krav på att landet nominerar en ledamot till nästa EU-kommission.

Mest läst senaste veckan