|

Domkapitlet: Krokfors behörig för tjänsten

Jakobstads kyrka. Zoom
Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman

Jakobstads kyrka.

Domkapitlet har intervjuat Jockum Krokfors, som var den enda sökande till tjänsten som kyrkoherde i Jakobstads svenska församling. Domkapitlet konstaterar att Krokfors är behörig för tjänsten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Med anledning av sammanslagningen av Pedersöre, Esse och Purmo församling arrangeras ett undantagsval i början av 2020. 

Sammanslagningen mellan de tre församlingarna blir ett faktum vid årsskiftet. Valdagen när den nya församlingens förtroendevalda ska väljas blir 15 mars. Förhands- och hemröstningen pågår mellan mellan den andra och åttonde mars. Den 6 februari ska kandidatlistorna vara fastslagna. 

Kaplanen i Larsmo församling, Marko Sjöblom, är tjänstledig fram till den 17 november. Han vikarieras av prosten Boris Salo från den 21 oktober till den 14 november. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Så fick polisen upp spåret på tjuvjägarna – läs direktrapporteringen från tingsrätten

Nyhetsbild
Två av de åtalade. Åtal: grovt jaktbrott. Domare: Johan Karlais. Åklagare: Marina Ek-Bäck. Österbottens Tingsrätt, Jakobstad. 12.11.2019. Foto: Jonas Brunnström
Rättegången mot de tre unga män som misstänks för tjuvjakt är avslutad. ÖT/VBL var på plats och rapporterade direkt från rättssalen.

Mest läst senaste veckan