Lamporna är ännu mera ekologiska
– led-tekniken är här för att stanna

Hetaste trenden just nu är att använda naturmaterial i belysningen inomhus. I belysningen leker man med naturmaterial såsom trä, rotting och olika slags flätning. T.ex. den nyaste medlemmen i HalpaHallis belysningsurval är Kodintaika-taklampan som är flätad av sjögräs.

Många lampor finns numera med fast led-brännare, d.v.s lampan har ingen utbytbar brännare. Förutom att det här är enkelt är det också mycket hållbart och en kvalitativ lösning. Led-brännarna är mycket långlivade – de håller tiotals år och mörknar inte som glödlampor gör, om de sköts rätt. När man inte behöver byta brännare så ofta, slipper man också onödigt avfall.

I HalpaHallis urval hittar du bra lampor för vardagen som passar i ett finländskt hem. Förutom urvalet i affären hittar du hundratals högklassiga belysningslösningar i vår webbutik t.ex. för Airam designade Tapio Wirkkalas lampor. Aarikkas lampor och HalpaHallis eget produktmärke Kodintaika-produkter.


Med utomhusbelysning söker man stil och funktionalitet

Inomhusbelysningens bekanta tydliga skandinaviska linjer syns nu även ännu mera i finländarnas utomhusbelysning. Då man tidigare byggde hus installerade man en fast lampa för flera årtionden framåt. I dag vill man också utomhus byta lampor enligt behov, inredningstrender och känsla.

Användningssyftet är fortfarande trumfkortet då man väljer utomhusbelysning: lampan ska i första hand väljas enligt, om man vill ha en stämningsfull terrass, belysning på infarten eller belysning för att jobba på tomten.

I HalpaHallis fysiska affärers urval har favoriten från år till år varit de traditionella rektangulära led-strålkastarna. Orsaken till populariteten har varit att de är mångsidiga och har bra pris-kvalitetsförhållande: strålkastarna finns med slitstark aluminiumstomme, led-teknik och de fås med rörelsesensor och utan. En annan favorit är inhemska Airam, urvalet av utomhusbelysning som innehåller stiliga och hållbara belysningslösningar i finländsk smak.


Dekorationslampor bjuder till galen inredning både inom- och utomhus – långa ljusslingor är en ny hit

Dekorationssäsongen är nu som hetast. Årets nyhet i HalpaHallis urval är de efterfrågade långa, ljusslingorna med upp till 1500 led-brännare. Med långa ljusslingor kan man enkelt skapa stiliga lösningar utomhus t.ex. i träd och buskar.

Traditionellt har belysningarna bestått av varm led-belysning, men de senaste åren har speciellt färggranna ljusslingor blivit favoriter. Tack vare den nya led-tekniken är färgerna vackrare och brinner länge.

Förut placerades dekorationsbelysning utomhus eller som dekoration i fönster men nu för tiden används dekorationsbelysning som glödlampsserier och ljusbollar också inomhus. De piggar upp vardagen t.ex. barnrummet och blir en del av inredningen i hela hemmet.


Kom ihåg det här då du köper belysning

  • Var lampan ska användas?

  • Vill du ha belysning vid infarten, arbetsbelysning, stämningsbelysning eller strålkastare?
  • Finns det redan belysning?

  • Val av brännare

  • Har lampan en fast led-brännare eller utbytbar brännare?
  • Om du är osäker, ta mod till dig och fråga våra försäljare om valet av brännare

  • Installation av belysning

  • Följ instruktionen som följer med lampan
  • Använd lämpliga lampor utomhuslampor för utomhusbruk
  • Då du installerar en fast lampa var omsorgsfull så att sladden inte blir klämd eller skadas.

 

Bekanta dig med HalpaHallis månsidiga lampsortiment här >>