|

Tories leder före Labour inför nyvalet

Premiärminister Boris Johnson och Tories ligger enligt en opinionsundersökning än så länge bäst till inför det brittiska nyvalet den 12 december. Arkivbild. Zoom
Foto: Aaron Chown

Premiärminister Boris Johnson och Tories ligger enligt en opinionsundersökning än så länge bäst till inför det brittiska nyvalet den 12 december. Arkivbild.

Inför nyvalet den 12 december får det brittiska konservativa partiet, lett av premiärminister Boris Johnson, åtta procentenheter mer än oppositionspartiet Labour.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här visar en väljarmätning som opinionsinstitutet ORB gjort för The Sunday Telegraph.

Mätningen, gjord i onsdags och torsdags, ger konservativa Tories 36 procent, socialdemokratiska Labour 28 procent, Liberaldemokraterna 14 procent och Brexitpartiet 12 procent.

Vad procentsiffrorna säger om mandatfördelningen i parlamentets underhus är oklart på grund av valsystemet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Civila halshöggs av kongolesisk mördarsekt

Beni i Kongo-Kinshasa.

Beni i Kongo-Kinshasa.

En islamistisk terrorgrupp, som de senaste veckorna spridit skräck och död i nordöstra Kongo–Kinshasa, har utfört en brutal massaker i en by nära Beni.

Mest läst senaste veckan