|

Michael Bloomberg blickar mot Vita huset

Michael Bloomberg. Arkivbild. Zoom
Foto: John Locher/AP/TT

Michael Bloomberg. Arkivbild.

Den tidigare New York-borgmästaren Michael Bloomberg överväger att ge sig in i racet för att bli nästa amerikanska president.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Michael Bloomberg, 77, väntas lämna in papper i helgen för att kunna delta i Demokraternas primärval i Alabama, enligt flera medier. Delstaten har en tidig tidsgräns för att få delta.

Han blir i så fall den 18:e demokratiska aspiranten, i ett fält där fyra personer ses som mest troliga: senatorerna Elizabeth Warren och Bernie Sanders som representerar partiets vänsterflygel, och tidigare vicepresidenten Joe Biden och borgmästaren Pete Buttigieg, närmare den politiska mittfåran i amerikansk politik.

"Mike är allt mer oroad över att kandidaterna i det nuvarande fältet inte är välpositionerade för att besegra Trump", säger hans talesperson Howard Wolfson i ett uttalande.

Bloomberg, rankad som den åttonde rikaste amerikanen enligt Forbes, har antagligen medel att till stor del bekosta sin egen kampanj, men som sent in i loppet behöver han bygga upp en organisation i stora delar av landet.

"Om Mike ställer upp, erbjuder han ett nytt alternativ för Demokraterna som bygger på ett unikt renommé av att ha styrt USA:s största stad, byggt en affärsrörelse från grunden och av att, som betydelsefull filantrop, ha tagit sig an några av USA:s tuffaste utmaningar", säger Wolfson.

En av Bloombergs rådgivare säger till The New York Times att Bloomberg de senaste veckorna har funderat på att försöka att bli Demokraternas näste kandidat, men att han inte har bestämt sig än.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Morales förbehåller sig rätten att ställa upp

Evo Morales vid en presskonferens i Mexico City på onsdagen.
Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Evo Morales vid en presskonferens i Mexico City på onsdagen.

Bolivias avgångne president Evo Morales insisterar på att han får ställa upp i framtida presidentval. Han kanske inte kommer göra det – men han kan, poängterar han från sin exil i Mexiko.

Mest läst senaste veckan