|

Vem har gjort den bästa gärningen för Östersjön? – Hjälp till att hitta vinnaren

Känner du någon som gjort en extra god gärning för Östersjön? Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Känner du någon som gjort en extra god gärning för Östersjön?

Rädda Östersjön-pristagaren utses för andra gången i februari. Nu är det dags att föreslå vem som är den mest värdiga vinnaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Finlands mässtiftelse delar ut priset Rädda Östersjön på båtmässan i Helsingfors den 14 februari.

Priset på femtusen euro kan tillfalla en enskild person, en grupp, ett företag eller en förening. Pristagaren ska ha skapat en innovation som har en god effekt på vattnets renhet i haven, och i synnerhet i Östersjön.

Från 13 november fram till den 31 januari är det möjligt att föreslå pristagare via en blankett som hittas på båtmässans hemsida.

Ett råd bestående av Annamari Arrakoski-Engart från John Nurminens stiftelse, Aija Kaski från Håll Skärgården Ren och Michaela Ramm-Schmidt från Baltic Sea Action Group står för att utse vinnaren av priset.

Annons
Av de föreslagna bidragen väljs högst fem som bjuds in till mässan för att presentera sin innovation. Efter presentationerna korar rådet vinnaren.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Äldre man dog i sjukdomsattack på kartingbanan i Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.
Foto: Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä då en äldre man dog i en sjukdomsattack på kartingbanan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan