|

Polisens rådgivningstjänst och Nollinjen har lagts till i 112-appens nummerlista

Nollinjen hjälper personer som utsätts för våld i nära relationer. Polisens rådgivningstjänst hjälper med till exempel passärenden eller hittegods. Zoom
Foto: Jörg Hüttenhölscher/SPT

Nollinjen hjälper personer som utsätts för våld i nära relationer. Polisens rådgivningstjänst hjälper med till exempel passärenden eller hittegods.

Nödnummerappen har utvecklats för att enkelt kunna positionera nödsamtal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu är det möjligt att ringa både Polisens rådgivningstjänst och Nollinjen via 112 Suomi-appen, skriver Nödcentralsverket i ett pressmeddelande. Appen har utvecklats för att ange positionen när man ringer nödsamtal. Tjänsten har också journummer för samtal som inte är brådskande.

Polisens rådgivningstjänst ger råd i ärenden som inte är brådskande och tjänsten är öppen på vardagar under kontorstid.

Nollinjen är en hjälptelefon för alla som har blivit utsatta för våld eller hot i nära relationer. Kompetenta vårdarbetare svarar på samtal dygnet runt och samtalen är anonyma.

– Kännedomen om Nollinjen har ökat väldigt snabbt. Varje månad rings klart över tusen samtal, säger THL:s specialforskare Johanna Hietamäki i pressmeddelandet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Full förare fortsatte färden trots flera krockar – utomstående ingrep

En rattfyllerist krockade, fortsatte och krockade på nytt.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

En rattfyllerist krockade, fortsatte och krockade på nytt.

En bilist krockade upprepade gånger i Helsingfors – alkotestet visade 2,64 promille.

Mest läst senaste veckan