|

Orkandrabbade kor överlevde genom lång simtur

Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild. Zoom
Foto: Tom Copeland/AP/TT

Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild.

Tre kor som spolades ut i havet i samband med orkanen Dorians härjningar längs USA:s östkust i september har hittats vid liv, rapporterar BBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Korna hade antagits vara döda sedan vattenmassor som beskrivits som en mindre tsunami svept in över deras ö Cedar Island utanför North Carolina. Men nu har de upptäckts vid Cape Lookout National Seashore – en del av de långsträckta öremsor som ligger längs ett barriärrev utanför kusten.

Anställda vid nationalparken i området konstaterar att korna måste ha simmat närmare en mil för att sätta sig i säkerhet.

De hade tur som inte sveptes längre ut i Atlanten, vilket skedde med en del hästar, säger en talesperson. Förberedelser görs nu för att ta hem korna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Masstrejken i Frankrike inne på dag två

Tomma tågplattformar på stationen Gare de Lyon i Paris under fredagsmorgonen.
Foto: Rafael Yaghobzadeh/AP/TT

Tomma tågplattformar på stationen Gare de Lyon i Paris under fredagsmorgonen.

Frankrike är fortsatt lamslaget av en stor strejk mot regeringens föreslagna pensionsreform. Fackförbunden har lovat att hålla ut tills planerna slopas.

Mest läst senaste veckan