|

Orkandrabbade kor överlevde genom lång simtur

Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild. Zoom
Foto: Tom Copeland/AP/TT

Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild.

Tre kor som spolades ut i havet i samband med orkanen Dorians härjningar längs USA:s östkust i september har hittats vid liv, rapporterar BBC.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Korna hade antagits vara döda sedan vattenmassor som beskrivits som en mindre tsunami svept in över deras ö Cedar Island utanför North Carolina. Men nu har de upptäckts vid Cape Lookout National Seashore – en del av de långsträckta öremsor som ligger längs ett barriärrev utanför kusten.

Anställda vid nationalparken i området konstaterar att korna måste ha simmat närmare en mil för att sätta sig i säkerhet.

De hade tur som inte sveptes längre ut i Atlanten, vilket skedde med en del hästar, säger en talesperson. Förberedelser görs nu för att ta hem korna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

WHO: Det kommer bli värre, värre, värre

WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus är djupt oroad över att antalet bekräftade coroansmittade ökar kraftigt. Arkivbild.
Foto: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus är djupt oroad över att antalet bekräftade coroansmittade ökar kraftigt. Arkivbild.

– Det kommer inte att bli någon återgång till ett gammalt normalläge inom överskådlig framtid. WHO-chefen varnade på måndagen för konsekvenserna av att allt fler länder monterar ner sina insatser för att få bukt med coronaviruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan