|

Evertaste och Lidl drar tillbaka köttprodukter på grund av misstankar om listeria

Bolaget Evertaste drar tillbaka ett flertal produkter på grund av risk för listeriabakterier Zoom
Foto: Pressbild/Lidl

Bolaget Evertaste drar tillbaka ett flertal produkter på grund av risk för listeriabakterier

Beslutet berör bland annat Lidls produkter med varumärkena Deli Corner och Select & Go som innehåller rostbiff eller kyckling.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lidl avlägsnar produkterna från sina affärer som en försiktighetsåtgärd eftersom produkternas tillverkare Evertaste har meddelat att det föreligger en risk att livsmedlen innehåller listeriabakterier.

Leverantören av råvarorna har påträffat listeriabakterier i samband med en rutinkontroll. Lidls konsumenter uppmanas att återbörda de nämnda produkterna till närmaste Lidl-affär där priset på produkterna återbetalas.

Leverantören Evertaste drar också tillbaka förpackade smörgåsar av varumärket Go Deli av samma anledning. Bland andra S-gruppen säljer av dessa produkter. Smörgåsarna innehåller rostbiff, skinka och kyckling som kan innehålla listeriabakterier, uppger Evertaste i ett pressmeddelande.

Bakterien Listeria monocytogenes kan förorsaka en listeriainfektion som kan vara farlig framför allt för gravida kvinnor, nyfödda barn, äldre personer och personer med nedsatt immunförsvar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ingen pant för Jacobstads-ölflaskor – kunderna förväntas återvinna ändå

Ingen pant för Jacobstads-ölen.
Foto: Lotta Lappinen

Ingen pant för Jacobstads-ölen.

Det lilla ölet med attityd marknadsför sig mikrobryggeriet Jacobstads med. I attityden ingår inte lika mycket ansvarstagande för återvinning.

Mest läst senaste veckan