|

HS: Rinne föreslår hur avtalsshopping kan förhindras

Enligt statsminister Antti Rinne (SDP) kan man förhindra avtalsshopping med lagstiftning. I en intervju för Helsingin Sanomat ger han sin syn på den aktuella frågan. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Enligt statsminister Antti Rinne (SDP) kan man förhindra avtalsshopping med lagstiftning. I en intervju för Helsingin Sanomat ger han sin syn på den aktuella frågan.

I en intervju för Helsingin Sanomat berättar Antti Rinne (SDP) hur en ny postkris ska kunna förhindras i framtiden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Om arbetsuppgifterna, arbetsstationerna, utrustningen och förmännen bibehålls medan arbetsgivarföretagets namn byts ut och därmed också de anställdas kollektivavtal – ja, då är det enligt mig en skenmanöver, säger statsminister Antti Rinne (SDP) en intervju för Helsingin Sanomat.

Han säger att det då enbart handlar om att försämra villkoren för de anställda. Enligt honom ska man kunna förhindra ett sådant avtalsbyte genom att ändra lagstiftningen.

Ett av Rinnes förslag är att företag som byter anställdas kollektivavtal ska kunna bevisa att det finns andra orsaker än att försämra villkoren för de anställda. Domstolarna avgör i tvister om företagens motiveringar är tillräckliga, skriver Helsingin Sanomat.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Finlands lucia Sara Ray: ”Fammo är nog mer nervös än jag”

Finlands lucia Sara Ray dagen före kröningen.
Foto: Jenny Jägerhorn-Tabermann/SPT

Finlands lucia Sara Ray dagen före kröningen.

Pirrigt är känslan dagen före kröningsdagen. – Men tänk vilken fin uppgift jag har, att få sprida glädje till alla människor. Det kan bara bli bra i morgon, säger Finlands lucia Sara Ray.

Mest läst senaste veckan