|

Salolainen jämför Halla-aho med Viktor Orbán

Samlingspartisten Pertti Salolainen antyder att Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har drabbats av samma censureringsiver som Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Samlingspartisten Pertti Salolainen antyder att Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho har drabbats av samma censureringsiver som Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

Samlingspartiets veteran och tidigare ordförande Pertti Salolainen riktar skarp kritik mot Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho och hans avsikter att sänka det ekonomiska stödet till Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Halla-aho sade på fredagen i en intervju för Uusi Suomi att han skulle banta Yle-skatten med 100 miljoner euro om Sannfinländarna tar makten som Finlands största parti. Yle-skatten inbringar för närvarande cirka 530 miljoner euro per år.

Halla-aho är förgrymmad över Yles journalistiska linje och anser att Yle inte borde konkurrera med privata aktörer genom att producera egna underhållningsprogram. Halla-aho uttryckte också irritation över journalisternas grönröda sympatier.

 

"Jag motsätter mig starkt Halla-ahos sätt att blanda sig i Yles finansiering och programverksamhet. Hans uttalanden påminner redan om situationen i Ungern och Polen", skriver Pertti Salolainen på Twitter.
Annons
Ungerns premiärminister Viktor Orbán och hans parti Fidesz har systematiskt motarbetat oberoende medier i landet sedan makttillträdet 2010. Enligt organisationen Committee to Protect Journalists rapport i början av december har den ungerska regeringen infört en strategi för att kuva oberoende journalister med hjälp av juridiska processer och trakasserier.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Full förare fortsatte färden trots flera krockar – utomstående ingrep

En rattfyllerist krockade, fortsatte och krockade på nytt.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

En rattfyllerist krockade, fortsatte och krockade på nytt.

En bilist krockade upprepade gånger i Helsingfors – alkotestet visade 2,64 promille.

Mest läst senaste veckan