|

Tonfiskkungen i Japan slog till igen

Restaurangägaren Kiyoshi Kimura poserar med den tonfisk han ropade hem under fjolårets nyårsauktion. Arkivbild. Zoom
Foto: Koki Sengoku/AP/TT

Restaurangägaren Kiyoshi Kimura poserar med den tonfisk han ropade hem under fjolårets nyårsauktion. Arkivbild.

Nyårsauktionen på fiskmarknaden i den japanska huvudstaden Tokyo är både en anrik tradition och ett mediespektakel, där köpare tävlar om att bjuda över varandra för den första och största tonfisken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I år drog Kiyoshi Kimura – som äger en kedja sushirestauranger och går under smeknamnet "tonfiskkungen" – ännu en gång det längsta strået. På söndagen ropade han hem en 276 kilo tung blåfenad tonfisk för 193 miljoner yen, motsvarande nära 17 miljoner kronor.

– Ja, det är dyrt, eller hur? Men jag vill att våra kunder ska äta det mest välsmakande i år också, sade tonfiskkungen efter auktionen.

Jämfört med i fjol kom dock Kimura förhållandevis billigt undan. Då betalade han motsvarande 28 miljoner kronor för en 278 kilo tung tonfisk.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Bomber desarmeras inför Teslas fabriksbygge

En skylt varnar besökare för odetonerade bomber på platsen där Teslas första fabrik i Europa ska byggas i Tyskland. Sju bomber har oskadliggjorts.
Foto: Michael Sohn/AP/TT

En skylt varnar besökare för odetonerade bomber på platsen där Teslas första fabrik i Europa ska byggas i Tyskland. Sju bomber har oskadliggjorts.

Sju bomber från andra världskriget har oskadliggjorts på den tomt utanför Berlin där elbilstillverkaren Tesla ska bygga sin första europeiska fabrik.

Mest läst senaste veckan