|

"Javisst, herr minister"-skådespelaren död – Derek Fowlds blev 82 år

Storbritanniens parlament. Satirserien "Javisst, herr minister" följer den fiktive ministern Jim Hacker (Paul Eddington), vars sekreterare spelades av Derek Fowlds. Genrebild. Zoom
Foto: Matt Dunham/AP/TT

Storbritanniens parlament. Satirserien "Javisst, herr minister" följer den fiktive ministern Jim Hacker (Paul Eddington), vars sekreterare spelades av Derek Fowlds. Genrebild.

Den brittiske skådespelaren Derek Fowlds är död, uppger brittiska medier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han är känd för sin medverkan i BBC:s klassiska politiska satirserie "Javisst, herr minister" ("Yes, minister"), som började sändas på 1980-talet.

I serien, som senare fick uppföljaren, "Javisst, herr premiärminister", spelade han ministersekreteraren Bernard Wooley. Fowlds är också känd som Oscar Blaketon i dramaserien "Tillbaka till Aidensfield".

Fowlds död innebär att alla tre skådespelare som var med i originaluppsättningen av "Javisst, herr minister" nu är borta – Paul Eddington dog 1995 och Nigel Hawthorne gick bort 2001.

Derek Fowlds blev 82 år.

Annons
Jason Durr, som också vad med i "Tillbaka till Aidensfield", kommenterar sin forna kollegas bortgång på Twitter:

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hon rakar blygdläpparna och han skiter med dörren öppen

Emma Ahlgren läste upp två dikter under evenemanget "Poesi om romanser".
Foto: Jessica Poikkijoki

Emma Ahlgren läste upp två dikter under evenemanget "Poesi om romanser".

En scen, två mikrofoner och sju poeter. På After Eight bjöd de på sig själva och på sin poesi om romanser, men publiken svek.

Mest läst senaste veckan