|

Misstänkt kränkning av finskt luftrum utanför Vasa

En svensk helikopter misstänks ha kränkt finskt luftrum utanför Vasa. Helikoptern på bilden har inget med händelsen att göra. Zoom
Foto: Arkiv/Felix Rantschukoff

En svensk helikopter misstänks ha kränkt finskt luftrum utanför Vasa. Helikoptern på bilden har inget med händelsen att göra.

En svensk helikopter misstänks ha kränkt finskt luftrum utanför Vasa på fredagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En helikopter från den svenska gränsbevakningen misstänks ha kränkt finskt luftrum utanför Vasa på fredag eftermiddag meddelar Försvarsministeriet. Gränsbevakningen utreder händelsen och Utrikesministeriet skriver på Twitter att man varit i kontakt med svenska ambassaden i Helsingfors och bett om en förklaring. 

 
Försvarsministeriets kommunikationschef Kristian Vakkuri säger till Helsingin Sanomat att den svenska helikoptern deltog i en sjöräddningsövning. Han säger också att luftkränkningar är sällsynta. I fjol inträffade två och 2018 inga.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Över 500 förlossningar på VCS i höst – "Ovanligt att så många barn är beräknade i följd"

Fler barn än tidigare föds under sommaren och hösten.
Foto: Arkiv/Christine Olsson/TT

Fler barn än tidigare föds under sommaren och hösten.

En intensiv period väntar förlossningsavdelningen på Vasa centralsjukhus. Majoriteten av årets förlossningar sker de kommande fyra månaderna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan