|

Händer i dag: Abiturienterna firar penkis

Penkis vid Jakobstads Gymnasium och Pietarsaaren Lukio 2017. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Penkis vid Jakobstads Gymnasium och Pietarsaaren Lukio 2017.

I dag är det en stor dag för många abiturienter. Från tidigt på förmiddagen pågår programmen i gymnasierna och festen lär pågå till långt in på småtimmarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På flera håll märks firandet också i gatubilden. Både i Karleby och Jakobstad blir det lastbilstrafik genom centrum. Det är förstås också en stor dag för nära och kära som samlas längs med gatorna för att få en skymt av sin abiturient. 

I Karleby och Jakobstad förväntas lastbilarna dra ut på stan vid lunchtid.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Vasa sjukvårdsdistrikt: Alla som kommer från Sverige bör hålla sig i karantän

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att det är önskvärt att människor fortfarande undviker resor som inte är nödvändiga.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att det är önskvärt att människor fortfarande undviker resor som inte är nödvändiga.

Turismen från Sverige är ett orosmoment i Österbotten. Vasa sjukvårdsdistrikt påminner om vikten av att alla resenärer håller sig i frivillig karantän i 14 dagar.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan