|

Rysslands president Vladimir Putin: Äktenskap bara till för man och kvinna

Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019. Zoom
Foto: Martin Meissner/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019.

Äktenskapet är uteslutande ett heterosexuellt arrangemang, fastslår Rysslands president Vladimir Putin som anser att den uppfattningen bör värnas i landets uppdaterade konstitution.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Ett äktenskap är en förening mellan en man och en kvinna, sade han vid ett möte med en Kremlutsedd kommitté som diskuterar nya tillägg till Rysslands konstitution.

Kommentaren föll sedan den ultrakonservativa parlamentarikern Olga Batalina dragit en lans för att konstitutionen måste försvara "traditionella familjevärden".

Enligt henne attackeras synen på familjen genom försök att introducera begrepp som "förälder nummer ett" respektive "förälder nummer två".

– Detta är ingen fantasi, sådant är verklighet i vissa länder, ondgjorde hon sig.

Annons
Putin kunde lugna henne:

– Så länge jag är president kommer vi inte att ha det. Vi ska ha "pappa" och "mamma".

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

WHO fruktar virusspridning till Afrika

En kvinna i ett köpcentrum i Zambia försöker skydda sig mot virusspridning. Arkivbild.
Foto: Emmanuel Mwiche

En kvinna i ett köpcentrum i Zambia försöker skydda sig mot virusspridning. Arkivbild.

Världshälsoorganisationen oroar sig för att coronaviruset ska sprida sig till Afrika, där myndigheterna skulle ha svårt att stoppa spridningen.Nu skickas utrustning dit i förebyggande syfte.

Mest läst senaste veckan