|

Trump: Har rätt att lägga mig i rättsfall

Justitieminister William Barr säger att han inte vill se Trump lägga sig i rättsprocesser på ett liknande sett igen. Arkivbild. Zoom
Foto: Leah Millis/AP/TT

Justitieminister William Barr säger att han inte vill se Trump lägga sig i rättsprocesser på ett liknande sett igen. Arkivbild.

USA:s justitieminister William Barr kritiserade häromdagen president Donald Trump för hans twittrande och vill att presidenten slutar lägga sig i pågående rättsfall. Nu svarar Trump på justitieministerns pik.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är dags att sluta med twittrandet om justitiedepartementets kriminalfall, sade justitieminister Barr i en intervju med ABC News på torsdagen.

Bakgrunden är att Trump twittrat om sin tidigare rådgivare Roger Stone, som riskerar flera års fängelse för att bland annat ha ljugit för kongressen. Trump kritiserade straffyrkandet – vilket fick justitiedepartementet och Barr att ryta till.

– Jag kan inte göra mitt jobb här på departementet med ett ständigt kommenterande som underminerar mig, sade Barr.

Det dröjde däremot till fredagen innan Trump valde att kommentera uttalandena från Barr

Annons
President Donald Trump. Arkivbild.
Foto: Evan Vucci/AP/TT

President Donald Trump. Arkivbild.


"Presidenten har aldrig bett mig om att göra något i ett rättsfall", citerar presidenten Barr i sin tweet.

"Det här betyder inte att jag, som president, inte har rätt att göra det. Det har jag. Men jag har hittills valt att inte göra det!", twittrar Trump.

Barr väntas bli kallad av kongressen för att svara på frågor som rör anklagelser om att han beslutat – efter påtryckningar från Trump – att köra över sina åklagare och försöka få till stånd ett mildare straff för Stone.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronasjuk svensk hittad död i USA

Aspen i Colorado, USA. Arkivbild.
Foto: Kelsey Brunner/AP/TT

Aspen i Colorado, USA. Arkivbild.

En svensk man i 55-årsåldern har påträffats död i skidorten Aspen i den amerikanska delstaten Colorado, skriver Expressen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan