|

Grundlagsutskottet informerade om beredskapslagen

Grundlagsutskottets ordförande Johanna Ojala-Niemelä (SDP) informerar om grundlagsutskottets behandling av tillämpningen av beredskapslagarna på torsdag eftermiddag. Arkivbild. Zoom
Foto: Henri Forss/SPT

Grundlagsutskottets ordförande Johanna Ojala-Niemelä (SDP) informerar om grundlagsutskottets behandling av tillämpningen av beredskapslagarna på torsdag eftermiddag. Arkivbild.

Grundlagsutskottet har behandlat tillämpningen av beredskapslagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Riksdagens grundlagsutskott har behandlat tillämpningen av de ibruktagna paragraferna i beredskapslagen på torsdag förmiddag. Utskottet ska informerade om sina beslut i dag klockan 15.15.


 


I onsdags behandlade grundlagsutskottet ibruktagningen av paragraferna. Utskottet godkände ibruktagningen förutom på en punkt som gäller arbetsplikt.
Annons
Enligt punkten som gäller arbetsplikt skulle myndigheterna ha rätt att beordra 18–67-åriga personer med utbildning inom hälsovården att rycka in.

Det blev möjligt för statsrådet att ta i brukberedskapslagen efter att statsrådet och presidenten i måndags konstaterade att undantagsförhållanden råder i Finland.

Grundlagsutskottets presskonferens sänds direkt på riksdagens webbplats.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Stadsdirektörer och minister Pekonen oeniga om skyddsutrustning

Social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen (VF) utlovar en bättre tillgång på skyddsutrustning, men anser att städerna borde ha förberett sig bättre inför pandemin.
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Social- och hälsovårdsminister Aino-Kaisa Pekonen (VF) utlovar en bättre tillgång på skyddsutrustning, men anser att städerna borde ha förberett sig bättre inför pandemin.

Stadsdirektörerna och borgmästarna från Finlands sex största städer kräver att regeringen tryggar tillgången på skyddsutrustning under coronakrisen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan