|

Knivman gripen i Vasa – polisen ber allmänheten om tips

Polisen ryckte ut till Vasa centrum på lördagen. Zoom
Foto: Malin Bylund

Polisen ryckte ut till Vasa centrum på lördagen.

Strax efter klockan 9 på lördagsmorgonen tog nödcentralen emot flera anmälningar om en man som uppträdde hotfullt. Mannen rörde sig i Vasa centrum utrustad med en lång kniv.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen ryckte ut till Vasa centrum på lördagen och påträffade där en man som bar på kniv. Mannen kom gående längs trottoaren på Vasaesplanaden och släppte tillhygget genast på polisens befallning. Han gjorde inget motstånd vid gripandet.

– Polisen agerade mycket snabbt efter att anmälningarna nådde nödcentralen, säger Pauli Latvanen, kommissarie vid Österbottens polisinrättning.

Har mannen skadat någon?

– Enligt de uppgifter vi har i nuläget har han inte skadat någon, men däremot har han hotat personer med kniven. Vi hoppas på att få mer information om händelsen under dagens lopp.

Enligt Latvanen var mannen sedan tidigare känd av polisen. Nu ska mannen förhöras och sedan tar förundersökningsledaren ställning till fortsättningen.

– Vi efterlyser även eventuella vittnen, säger Latvanen.

Polisen vill gärna komma i kontakt med människor som blivit utsatta för hot av mannen eller som vet mer om händelsen. De som har uppgifter om händelsen kan ringa polisens tipstelefon, på telefonnummer 0295 440 513.

Uppdaterad 12.40 med kommentarer av kommissarie Pauli Latvanen.

|

Österbottnisk veterinär dömd för ärekränkning och brott mot sekretesslagen

Ett blodprov som togs av en hund men som aldrig analyserades, blev starten för en tvist som nu avgjorts i Österbottens tingsrätt. Varken hunden eller veterinären på bilden är inblandade i det aktuella rättsfallet.
Foto: 123rf.com

Ett blodprov som togs av en hund men som aldrig analyserades, blev starten för en tvist som nu avgjorts i Österbottens tingsrätt. Varken hunden eller veterinären på bilden är inblandade i det aktuella rättsfallet.

Veterinären borde inte ha ringt och sänt e-post där hon påstod att kunden hade problem. Och inte borde hon ha avslöjat något om hunden heller.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan