|

Ny statlig chatt för information om coronaviruset

Nu får man information om coronaviruset också via en chatt. Sedan tidigare finns en telefontjänst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den statliga telefonrådgivningen kompletteras med en chatt, uppger Social- och hälsovårdsministeriet i ett pressmeddelande.

Via rådgivningstjänsten får man allmän information om coronaviruset. Tjänsten är främst till för personer som inte kan söka information på internet. Tjänsten ger heller inga juridiska råd eller hälsorådgivning vid akuta symtom.

Informationen baserar sig på Institutet för hälsa och välfärds uppgifter.

Ett chattfönster öppnas på statsrådets webbplats då kundrådgivarna är på plats. Chatten fungerar huvudsakligen på finska, men i mån av möjlighet ges information även på svenska och engelska.

Annons

Statlig rådgivning om coronasituationen:

  • Den nya chatten finns på statsrådets webbplats.
  • Frågor kan också skickas per sms till numret 050 902 0163. Numret är endast avsett för personer som av olika orsaker inte kan tala i telefon.
  • Rådgivningstjänsten svarar på frågor vardagar klockan 8–21 och lördagar 9-15.
  • Tjänsten utvecklas utgående från coronavirussituationen.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

STT: Tusen återvändande finländare väntas under söndagen

Alla som återvänder till Finland via Helsingfors-Vanda flygplats blir tilldelade information om coronaviruset och hur de ska agera när de fortsätter vidare.
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Alla som återvänder till Finland via Helsingfors-Vanda flygplats blir tilldelade information om coronaviruset och hur de ska agera när de fortsätter vidare.

Misstänkta smittbärare inkvarteras på hotell i väntan på provsvar.

Mest läst senaste veckan