|

Polisen: Håll er hemma – nu måste alla ta sitt ansvar

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen. Zoom
Foto: Lehtikuva

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen.

Polisöverdirektör Seppo Kolehmainen: Polisen övervakar att reglerna åtföljs, men alla har nu ett eget ansvar i arbetet med att stoppa spridningen av coronan. Polisen har nu avslutat en pressträff för att informera om hur man tänker ordna isoleringen av Nyland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Regeringen fattade i går det historiska beslutet att en del av Finland ska isoleras från resten av landet. Syftet är att sakta ner coronaepidemins framfart.

Polisdirektör Sanna Heikinheimo vid Polisöverstyrelsen säger att var och en har rätt att återvända till sin bonings- eller hemort. Under vissa förhållanden får man passera landskapsgränsen, men fritids- och semesterresor räknas inte till dem.

– Ett stort antal vägspärrar är planerade så att även mindre vägar bevakas. Polisen övervakar även tågen, säger Lasse Aapio, polisdirektör i Helsingfors.


SPT direktrapporterade från pressträffen.

Annons

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hunden som diagnostiker – coronahundarna inleder sitt jobb på Helsingfors-Vanda flygplats

Coronahunden E.T. och dess tränare Anette Kare är förväntansfulla och lite spända inför det nya jobbet.
Foto: Catariina Salo/SPT

Coronahunden E.T. och dess tränare Anette Kare är förväntansfulla och lite spända inför det nya jobbet.

Skolar du en hund rätt kan den användas på samma sätt som medicinsk apparatur eller ställa en diagnos som vilken som helst läkare. Nu ska hundar upptäcka coronasmitta hos resenärer som kommer till Finland.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan