|

UPPROP: Hur firar vi påsken i Österbotten i år? 

Planerar någon att strömma en påskbrasa live? Zoom
Foto: Arkiv/Teuvo Herranen

Planerar någon att strömma en påskbrasa live?

I tider av undantagstillstånd kan påskfirandet komma att se lite annorlunda ut. Vilka kreativa lösningar har ni hittat på? Vi vill lista dem!
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På grund av coronaviruset är folksamlingar med över tio personer inte tillåtna, vilket kan komma att ändra på sättet vi firar påsk i år. 

Bland annat kommer Vasa svenska församling att strömma sina gudstjänster under påsken – men hur blir det med andra påsktraditioner? 

Planerar din by att strömma en påskbrasa live? Ordnas det konserter på distans? Har din restaurang hemkörning av påskmat? Eller ordnar din kommun eller by något helt nytt påskevenemang som kan genomföras trots de rådande restriktionerna? 

Tipsa oss om era kreativa påsklösningar genom att skicka ett mejl till karolina.asmus@hssmedia.fi, så sammanställer vi tipsen i VBL Måndag och ÖT Måndag den 6 april.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

LIVE: Senaste nytt om coronaläget

Kommer en patient som är smittad av coronaviruset till Vasa centralsjukhus ska personalen bära skyddsutrustning. Doris Roos demonstrerar hur det kan se ut.
Foto: Mikael Nybacka

Kommer en patient som är smittad av coronaviruset till Vasa centralsjukhus ska personalen bära skyddsutrustning. Doris Roos demonstrerar hur det kan se ut.

Live VBL/ÖT/Sydin följer coronaläget i Österbotten, Finland och resten av världen. Direktrapporteringen ger dig snabbt de senaste nyheterna om coronaviruset.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan