|

Hopp om mer stöd styrkte Wall Street

Indexen steg på USA-börserna. Arkivbild. Zoom
Foto: Mark Lennihan

Indexen steg på USA-börserna. Arkivbild.

USA-börserna öppnade handelsveckan starkt, mycket en effekt av föregående veckas gigantiska stödpaket till följd av coronavirusets inverkan. Investerarna hoppas på ytterligare stödåtgärder för att hålla ekonomin under armarna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Flera bolag inom hälsosektorn gick bra. Johnson & Johnson steg 7,9 procent sedan företaget meddelat att man snart ska inleda en studie med ett coronavaccin som förhoppningsvis ska kunna börja användas redan i början av 2021. Abbott Laboratories lyfte 6,0 procent sedan bolaget fått klartecken att börja använda nyutvecklad utrustning för testning av covid-19.

It- och teknikföretagen hade också en bra dag. Microsoft var en av de stora vinnarna, upp 7,0 procent. Apple steg 2,8 procent.

Dow Jones industriindex ökade 3,2 procent, Nasdaqs kompositindex lyfte 3,6 procent och S&P 500 steg 3,4 procent.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Riksdagen gav grönt ljus: Restriktionerna för restauranger luckras upp på måndag

När SPT besökte restaurangbåten Papa Joe i Åbo tidigare i veckan förberedde sig Heidi Järvinen och Tony Laaksonen på att ta emot kunder från och med måndag.
Foto: Emma Strömberg/SPT

När SPT besökte restaurangbåten Papa Joe i Åbo tidigare i veckan förberedde sig Heidi Järvinen och Tony Laaksonen på att ta emot kunder från och med måndag.

Oppositionspartiet Samlingspartiet ville släppa in fler kunder i restaurangerna än regeringen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan