|

Prisbelönt svensk tidningsfotograf död i covid-19

Tomas Oneborg. Arkivbild. Zoom
Foto: Jessica Gow/TT

Tomas Oneborg. Arkivbild.

Tomas Oneborg, fotograf vid Svenska Dagbladet, har avlidit sedan han smittats av coronaviruset, uppger tidningen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det är med stor sorg och bestörtning som vi nåtts av beskedet. Tomas var en väldigt uppskattad medarbetare och en fantastisk yrkesman. Hans betydelse för Svenska Dagbladets bildjournalistik kan inte överskattas, säger Svenska Dagbladets chefredaktör Anna Careborg.

Oneborg började arbeta på Svenska Dagbladet 1986. 2018 tilldelades han andrapriset i årets bild för en bild från terrordådet på Drottninggatan året dessförinnan.

Tomas Oneborg blev 62 år.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tidigare märktes gränsen nästan inte – "Det är som en osynlig mur mot Sverige"

"Det finns en osynlig mur mitt på gränsbron. Det känns för mig som Öst- och Västtyskland", suckar Belinda Klicline Abbott som tvingas jobba extra på apotek för att rädda sitt företag.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

"Det finns en osynlig mur mitt på gränsbron. Det känns för mig som Öst- och Västtyskland", suckar Belinda Klicline Abbott som tvingas jobba extra på apotek för att rädda sitt företag.

– Det finns en osynlig mur mitt på gränsbron. Det känns för mig som Öst- och Västtyskland, suckar Belinda Klicline Abbott, vars företag har hotats av konkurs.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan